Melding bij CBR

Voordat wij het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kunnen aanvragen, moet u daar eerst toestemming voor geven via een machtiging. U ontvangt dan direct een e-mail als de rijschool een praktijkexamen of toets voor u heeft gereserveerd. Daarnaast zijn uw adresgegevens automatisch beschikbaar voor uw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen via DigiD

Het machtigen doet u op mijn.cbr.nl met uw DigiD, uw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef uw DigiD nooit aan een ander. Hieronder staat precies wat u moet doen om uw rijschool te machtigen.

De machtiging blijft geldig tot u bent geslaagd. Wilt u de machtiging eerder intrekken, kijk dan op mijn.cbr.nl voor de voorwaarden. Verder is het goed om te weten dat uw rijschool een praktijkexamen of toets alleen op uw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem uw examendatum dus van te voren goed af met uw rijschool. Het machtigen van uw rijschool en het reserveren op naam moeten ertoe leiden dat uw rijschool altijd binnen afzienbare tijd een praktijkexamen voor u kan aanvragen.

webdesign: martinreedijk.nl